Diana Teodorescu

Coordonator filiala Iasi

Terapeut avansat Schema Therapy, formator și supervizor copii și adolescenți
Terapeut avansat Schema Therapy individual si supervizor

Călătoria explorării profesionale a fost şi călătoria căutării mele interioare! Am ales oamenii şi poveştile lor de viaţă, pentru a deveni omul care sunt, profesionistul care sunt şi astfel am scris şi povestea mea!

Am început călătoria aceasta acum 20 de ani cu paşi timizi şi nesiguri de tânăr psiholog, într-o lume şi ea nesigură, temătoare şi în schimbare. Am ales terapia cognitiv comportamentală pentru că am simţit structura şi stabilitatea pe care mi-o poate oferi ca instrument de lucru şi am avut un cadru riguros, repere, strategii iscusite pentru clienţii mei. Dar simţeam că ar fi loc de mai mult şi am continuat să caut şi să explorez. Ceva parcă lipsea!

Mi s-a spus adesea că  sunt curioasă, entuziastă, determinată, uneori chiar nonconformistă şi că aleg mereu provocările. Asta m-a împins cred în 2003 să aleg să fac un doctorat în care să demonstrez, printre altele, influenţa schemelor disfuncţionale timpurii în relaţiile de prietenie. Alegerea aceasta mi-a activat mie toate schemele şi o perioadă m-am simţit singură şi neînţeleasă în demersul meu. Însă provocarea aleasă mi-a adus în timp nişte daruri minunate pentru povestea vieţii mele şi pentru vieţile clienţilor mei. Mi-a adus terapia schemelor, cea mai frumoasă, complexă, integrativă, flexibilă şi eficientă formă de psihoterapie. Mi-a întregit şi rafinat demersul professional cu un  „instrument” fabulos pe care l-am folosit în terapia individuală, în terapia de grup, cu adulți, cu copii și adolescenți, în programele de parenting, în lucrul cu studenții și în programele de dezvoltare personală din companii.  M-a adus aproape de alte minţi curioase şi explorative, de oameni minunaţi alături de care am co-împărtăşit entuziasmul terapiei schemelor. Acum suntem o echipă şi e un vis împlinit, vis la care atunci nici nu aş fi îndrăznit să visez.

Cred că tot acest curaj de a explora şi de a o implementa în atâtea arii de activitate a venit în timp, din felul în care mie terapia schemelor mi-a schimbat viaţa personală. Pentru că şi aici am ales provocările! De 12 ani sunt parinte singur şi nu aş fi avut îndrăzneala, încrederea, asumarea şi bucuria de a modela un înger ce mi-a fost dăruit, dacă nu aş fi avut lângă mine acest „camarad de drum lung”, care mi-a vindecat rănile, mi-a remodelat interiorul şi care îmi dă mereu repere pentru a fi cea mai bună versiune a mea!

Diana Teodorescu

O poti contacta pe Diana aici:

    Ne poti gasi la

    cursuri si seminarii