Data: 15.12.2021
Orele: 18:00 – 19:30
Locatie: ZOOM
Plata: gratuit
Facilitator: Oana Cobeanu
Modurile de schemă sunt definite ca stări emoționale și răspunsuri de coping ce se desfășoară aici și acum și sunt considerate chiar de către Jeffrey Young, părintele terapiei schemelor, ca fiind, foarte probabil, cel mai dificil lucru de explicat din teoria ce stă la baza acestei abordări terapeutice. Identificarea și lucrul cu modurile de schemă poate constitui de multe ori o provocare reală în terapie, atât pentru terapeuții experimentați, cât și pentru cei aflați la început de drum. Nu de puține ori lucrurile se pot complica în conceptualizare, chiar în timpul ședinței de terapie, când observăm că ceea ce am construit ca hartă a modurilor nu se mai potrivește în totalitate cu ceea ce manifestă ca stare curentă clientul nostru. O nouă emoție, o nouă atitudine, un nou comportament reconfigurează harta și ne pune în dificultate.
Workshop-ul de față își propune să ofere informații în acest sens, cu accent pe strategiile de identificare și conceptualizare a dinamicii modurilor. Colega noastră, Oana Cobeanu, va aduce în discuție concepte ca diade de moduri, suite de moduri sau moduri întrepătrunse, alături de informații de bază privind definirea modurilor, tipuri de moduri și maniera lor de abordare în terapie.
Oana este coordonatorul Filialei Cluj a Institutului Român de Schema Therapy, terapeut format în Schema Therapy (în curs de certificare), psihoterapeut cognitiv-comportamental și psiholog clinician, doctor în psihologie, cu o experiență de peste 10 ani în terapie individuală, respectiv 5 ani în activități de predare și formare.