Încarc Evenimente

SOLD OUT! – Momentan locurile s-au ocupat. Cei ce doresc rămân înscriși pe listă pentru Formarea ST de Cuplu pentru 2021.

 

Institutul Român de Schema Therapy are marea bucurie de a vă anunța următorul curs de formare profesională continuă cu posibilitatea certificării internaționale recunoscută de ISST:

 

Vindecarea relațiilor:
Aplicații ale Schema Therapy în lucrul cu cuplurile
cu Matias Valente, Eckhard Roediger și Roxana Nicolau
13-15 August 2020 și 08-10 Octombrie 2020

Modelul terapiei centrate pe scheme descrie felul în care neîndeplinirea nevoilor emoționale de bază în copilărie duce la apariția schemelor și a strategiilor de coping direct legate de adaptarea individului la frustrarea acestor nevoi.

În relațiile de cuplu, “chimia schemelor” joacă un rol important atunci când ne alegem partenerii și de aceea sfârșim prin a ne regăsi în aceleași roluri complementare cu care ne-am obișnuit în copilărie și ducem aceeași luptă cu aceleași Moduri pe care le-am deprins de mici, perpetuând și alternând o serie crescândă, ciclică și reciprocă de “călcat pe nervi”.

Cele două module de formare oferă un cadru teoretic și descrie prin slide-uri, videoclipuri și demonstrații live cum funcționează Ciclul de Ciocnire a Modurilor partenerilor de cuplu (CCM) și cum poate fi acesta modificat: prin conștientizarea frustrărilor cauzate de nesatisfacerea nevoilor emoționale de bază, prin reconectare cu ajutorul imagisticii și prin conectare prin dialogurile dintre Modurile de Adult Sănătos ale fiecărui partener. Diagnosticul interacțiunii ciclice între Mod-urile partenerilor, dialogul Schemelor și dialogul Modurilor utilizând tehnici de lucru cu scaunele pentru clarificare, întreruperea disfuncționalității comunicării și crearea uneia eficiente vor fi exersate prin joc de roluri în scop didactic.

Cele 2 workshop-uri acoperă cerințele minime necesare pentru certificarea standard ISST[1] pentru Terapia Schemelor pentru Cupluri (TSC)

Matias Valente este directorul de training al Institutului de Schema Therapy din Stuttgart. Are experiență ca psiholog clinician și psihoterapeut de orientare cognitiv comportamentală. Trainer formator și supervizor pentru terapia cognitiv comportamentală cât și pentru Schema Therapy.

Eckhard Roediger este neurolog, psihiatru și psihoterapeut, format în terapia psihodinamică și terapia cognitiv comportamentală. Trainer formator și supervizor cognitiv comportamentală cât și pentru Schema Therapy. A făcut parte din Consiliul Executiv al ISST încă de la înființarea sa în 2008, atât în rolul de președinte (2014 – 2016) cât și în cel de trezorier (2016 – prezent). În prezent este coordonatorul Centrului de formare în Schema Therapy din Frankfurt, Germania. Eckhard este pasionat de abordările din al treilea val de psihoterapii și este interesat de integrarea acestora în terapia schemelor. Este autorul mai multor cărți și articole despre terapia schemelor, inclusiv cartea sa recentă, Contextual Schema Therapy, co-autor cu Bruce Stevens și Robert Brockman (Context Press, 2018).

Roxana Nicolau este vicepreședintele Institutului Român de Schema Therapy, are experiență ca psiholog clinician și este psihoterapeut cu formare în psihoterapia cognitiv comportamentală. Cu o formare suplimentară în ST individual încă din anul 2013 în Anglia și ST de cuplu din anul 2016 face parte din grupul de de interes ST for couples al ISST. Formator, supervizor și rater certificat în Schema Therapy, Roxana este unul dintre trainerii formatori ai IRST și colaborează în programele de formare cu Asociația Română de Terapie Comportamentală și Cognitivă (ARTCC) și Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie (AMPP).

Durată: 6 zile de formare împărțite în două module a câte 3 zile –  13-15 August 20202 (Modul I) și 08-10 Octombrie 2020 (Modul II).

Locație: online, platforma Zoom

Workshopurile vor fi susținute în limba engleză și în limba română, pentru sesiunile în limbă engleză se va asigura traducerea simultană cu suportul a doi interpreți și a unui coordonator IRST, doritorii având posibilitatea de a selecta varianta cu traducere în platforma online Zoom.

Formarea este în curs de acreditare și va primi 48 de credite de la Colegiul Psihologilor din România.

Costuri:

  • 3900 Ron costul total pentru ambele module de formare.
  • 3600 Ron costul redus pentru cei ce au urmat deja un curs de formare de bază în ST sub egida Institutului Român de Schema Therapy, a AHPCC sau Holo.

Plata se va face numai după ce doritorii s-au înscris la contact@schematherapy.ro și au primit confirmarea înscrierii prin email.

[1] ISST – Societatea Internațională de Schema Therapy

Detalii

Începe:
08/10/2020
Se termină:
10/10/2020
Categorie Eveniment:

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top