certificare și supervizare ST

Formare în vederea certificării

Programul de formare în vederea certificării cuprinde un număr de 40 ore de training. Acestea sunt împărțite în ore teoretice și ore practice, participanții putând să exerseze conceptele și tehnicile explicate pe parcursul formării.

Certificarea acestui program este recunoscută de Societatea Internațională de Schema Therapy și participanții vor primi diplome recunoscute de către această instituție.

Orele de formare nu sunt însă suficiente pentru a obține certificarea. Pentru aceasta este nevoie și de un număr de ore de supervizare, ce pot fi efectuate după încheierea programului de formare.

Formarea în Schema Therapy de grup si de cuplu, presupune parcurgerea unui număr minim de 12 ore în Schema Therapy individual, inainte de inceperea modulelor specifice pentru certificarea in grupuri, sau cuplu.

Supervizare și certificare

Numărul orelor de supervizare depinde de tipul de certificare dorit.

Pentru certificarea STANDARD sunt necesare 20 ore de supervizare și prezentarea a minim două cazuri, dintre care unul filmat. O ședință filmată în întregime va fi prezentată pentru scorare, împreună cu o conceptualizare de caz și va constitui condiția pentru obținerea certificării.

Persoanele certificate la nivel STANDARD devin terapeuți schema therapy dar nu pot fi formatori și supervizori în această orientare terapeutică.

Pentru certificarea AVANSATĂ este necesar un număr de 40 ore de supervizare, prezentarea a minim 4 cazuri, dintre care două filmate. Pentru scorare va fi nevoie de prezentarea unui număr de 2 filmări cuprinzând ședinte întregi, cu doi clienți diferiți, prezentând tulburări de personalitate și moduri de coping diferite.

Cei care vor fi certificați ca terapeuți avansați în terapia schemelor, vor avea dreptul să aplice după o perioadă de minim 3 ani și parcurgerea unor webinarii obligatorii, pentru obținerea dreptului de supervizor și formator în terapia schemelor.

Certificarea standard

Drept de terapeut Schema Therapy

Certificarea avansată

Poți aplica ca supervizor și formator

Supervizor si formator

Îi poți învăța pe alții Schema Therapy

Rating în vederea certificării

Pentru a primi un scor în vederea obținerii certificării, este nevoie să fiți evaluat de un evaluator independent, care, de preferat să nu fie una și aceeași persoană cu supervizorul vostru.

Pentru acest scop este nevoie să trimiteți filmarea unei ședințe, împreună cu conceptualizarea de caz a clientului respectiv, evaluatorului desemnat de supervizorul vostru.

Pentru obținerea certificării standard este suficientă obținerea unui scor de 4 din 6.

Pentru obținerea certificării avansate este necesară obținerea unui scor de minim 4,5 din 6.

Supervizori și rateri IRST acreditați de ISST

Dorim să aducem terapia schemelor mai aproape de voi, atât prin intermediul cursurilor de formare cât și prin workshhop-uri susținute de traineri români și străini. Oferim formare de bază atât în terapia schemelor pentru lucrul cu adulții în terapie individuala, dar și pentru lucrul cu grupurile, cu adolescenții și copiii și cuplurile.

Cristina Sterie psihoterapeut

Cristina Sterie

Presedinte

Avem nevoie să renunțăm la ceea ce nu ne aparține, pentru a putea crește și pentru a merge pe propriul drum.

 

Roxana Nicolau

Roxana Nicolau

Vicepresedinte

Deși confruntarea cu propria vulnerabilitate ar putea să fie o sarcină dificilă poate de asemenea să fie și o experiență de vindecare.
 
Petrisor Tepurlui

Petrișor Țepurlui

Secretar general

Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume! (M. Ghandi)
 
 
 

Diana Teodorescu

Terapeut certificat avansat schema therapy individual, copii si adolescenti, supervizor si formator

Fii tu însuţi! Toţi ceilalţi sunt deja luaţi!  (Oscar Wild)
 
 
 

Ne poți găsi la

cursuri formare și certificare