despre IRST

Institutul Român de Schema Therapy s-a născut din dorința și pasiunea pentru Schema Therapy a membrilor săi fondatori. Suntem o asociație profesională, recunoscută de către Colegiul Psihologilor din România și Societatea Internațională de Schema Therapy. Ne propunem să promovam această modalitate psihoterapeutică în spațiul românesc și să educăm publicul interesat cu privire la problematicile de sănătate mintală așa cum sunt ele înțelese prin prisma teoriei propuse de terapia schemelor.

puțină istorie

Jeffrey Young, părintele terapiei schemelor, a lucrat o perioada cu Aaron Beck și a observat în practica sa că psihoterapia cognitiv-comportamentală clasică este mai puțin eficientă în cazul pacienților cu tulburare de personalitate borderline. Ca urmare a acestor observații el a început să îmbine teoria cognitiv-comportamentală clasică, cu elemente din terapia gestalt, teoria relațiilor obiectuale și tehnici experiențiale, dezvoltând un model eclectic integrat, eficient în tratamentul cazurilor rezistente la tratamentul clasic. Încet, încet, aplicarea acestui tip de terapie s-a extins asupra clienților cu tulburare de personalitate narcisică, pacienților cu tulburări de personalitate din clusterul C, iar în prezent, sunt din ce în ce mai multe studii care arată eficiența terapiei schemelor pentru o categorie mai largă de pacienți considerați dificili, ce nu răspund tratamentelor clasice.

Jeffrey Young

Parintele metodei – eficientă pentru cei care nu răspundeau la tratamentul clasic

Model eclectic integrat

Schema Therapy înglobează tehnici cognitive, experiențiale și comportamentale

Eficiență pe scară largă

Eficiență în cazurile dificile – studiile dovedesc eficiența în problematicile dificile

povestea noastră

Noi Cristina, Roxana și Petrișor am descoperit terapia schemelor și am citit cu pasiune cărțile găsite pe internet despre această metodă terapeutică. Ne-am reunit forțele, motivați de dorința de a aduce aceasta modalitate terapeutică și în România, la nivel de certificare.

Fiecare din noi am contribuit la scrierea poveștii a Institutului Român de Schema Therapy, prima asociație de acest tip din România și prima care oferă cursuri de formare în vederea certificării în limba română prin intermediul trainerilor și supervizorilor români acreditați.

Ca în orice poveste de succes, ne-am orientat către creșterea comunității de STerapeuți și în acest demers ne-am extins și ne bucurăm de sprijinul și entuziasmul colegelor noastre, Oana și Diana, coordonatoarele filialelor Institutului de la Cluj, respectiv Iași.

obiectivele noastre

Dorim să aducem terapia schemelor mai aproape de voi, atât prin intermediul cursurilor de formare cât și prin workshop-uri susținute de traineri români și străini. Oferim formare de bază atât în terapia schemelor pentru lucrul cu adulții în terapie individuală, dar și pentru lucrul cu grupurile, cu adolescenții și copiii și cuplurile.

Echipa noastră

Asa cum îți povesteam, noi suntem cei trei fondatori ai acestui institut care a adus terapia schemelor în România. Mai jos ne poți cunoaște.

Cristina Sterie psihoterapeut

Cristina Sterie

Presedinte

Avem nevoie să renunțăm la ceea ce nu ne aparține, pentru a putea crește și pentru a merge pe propriul drum.

 

Roxana Nicolau

Vicepresedinte

Deși confruntarea cu propria vulnerabilitate ar putea să fie o sarcină dificilă poate de asemenea să fie și o experiență de vindecare.

Petrisor Tepurlui

Petrișor Țepurlui

Secretar general

Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume! (M. Ghandi)
 
 
 
 

Oana Cobeanu

Coordonator filiala Cluj

Ascult cu interes și fascinație oamenii, văd lumea prin ochii lor.
 

Diana Teodorescu

Coordonator Filiala Iasi

Fii tu însuţi! Toţi ceilalţi sunt deja luaţi!  (Oscar Wild)

Florentina Popișteanu

Relatii cu publicul

Oricând pregătită să vă asiste!

Ne poți găsi la

cursuri formare și certificare