Schema Therapy for Individual Therapy

The first and most important training in ST is for individual work. It involves learning some techniques and methods that can be applied in working with adults, in individual therapy with them.

ST as a therapeutic method applied in individual work brings to life an entire universe of internal dynamics and helps customers to see, recognize and connect with this dynamic in order to recognize and change it.

Individual ST sessions leave the restricted circle of discussions about personal difficulties and become much more dynamic and vivid due to the techniques used, such as guided imagery or chair work (role-play with modes). An extremely important element of novelty is the way in which this method brings the individual’s internal dynamic lives, by objecting it through experimental techniques, by changing it through cognitive and behavioral techniques, thus helping the person to rewrite his or her own life scenario. The person will experience a different scenario, this time chosen by the Healthy Adult.

Terapia Schemelor pentru Terapie Individuală

Prima și cea mai importantă formare în ST este cea pentru lucrul individual. Ea presupune învațarea unor tehnici și metode ce pot fi aplicate în lucrul cu adultii, în terapia individuală cu aceștia.

ST ca metodă terapeutică aplicată in lucrul individual aduce la viata un intreg univers al dinamicii interioare și ii ajuta pe clienti sa vada, să recunoasca si sa se conecteze cu aceasta dinamica pentru a o putea recunoaste si schimba.

Sesiunile individuale de ST  parasesc cercul restrans al discutiilor despre dificultatile personale si devin mult mai dinamice si vii datorita tehnicilor folosite precum imageria sau lucrul cu scaunele (jocuri de rol si moduri). Un element extrem de important de noutate este felul in care aceasta metoda aduce la viata dinamica interna a individului, obiectivand-o prin tehnicile experientiale, schimband-o prin tehnicile cognitive si comportamentale si ajutand persoana sa isi rescrie propriul scenariu de viata pentru a trai in mod diferit un nou scenariu ales de data asta de partea lui de Adult Sănătos.

Jeffrey Young

Parintele metodei – primele studii impreuna cu Aaron Beck

Model eclectic integrat

Alternativa pentru cazurile rezistente la tratamentul clasic

Eficienta pe scara larga

Studiile dovedesc eficienta in cazul pacientilor dificili.

povestea noastră

Cristina, Roxana și Petrișor au descoperit terapia schemelor și au citit cu pasiune cărțile găsite pe internet despre această metodă terapeutică. Ei și-au strâns forțele, uniți de efortul de a aduce aceasta modalitate terapeutica și in Romania, la nivel de certificare.

Fiecare din ei a contribuit la scrierea acestei povești a Institutului Român de Schema Therapy, prima asociație de acest tip din România și prima care oferă cursuri de formare în vederea certificării în limba română prin intermediul trainerilor și supervizorilor români acreditați.

obiectivele noastre

Dorim să aducem terapia schemelor mai aproape de voi, atât prin intermediul cursurilor de formare cât și prin workshhop-uri susținute de traineri români și străini. Oferim formare de bază atât în terapia schemelor pentru lucrul cu adulții în terapie individuala, dar și pentru lucrul cu grupurile, cu adolescenții și copiii și cuplurile.

Echipa noastra

Asa cum iti povesteam, noi suntem cei trei fondatori ai acestui institut care a adus terapia schemelor in Romania. Mai jos ne poti cunoaste.

Cristina Sterie

Presedinte

Avem nevoie să renunțăm la ceea ce nu ne aparține, pentru a putea crește și pentru a merge pe propriul drum.

 

Roxana Nicolau

Roxana Nicolau

Vicepresedinte

Deși confruntarea cu propria vulnerabilitate ar putea să fie o sarcină dificilă poate de asemenea să fie și o experiență de vindecare.
Petrisor Tepurlui

Petrișor Țepurlui

Secretar general

Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume! (M. Ghandi)

Ne poti gasi la

cursuri si seminarii