Încarc Evenimente

Date:

Partea a 2-a

Modul 3: 13.02.2021 – 14.02.2021

Modul 4: 27.02.2021 – 28.02.2021

 

Plata: costul acestui curs este de 900 Euro platiti in 2 transe: prima transa de 450 Euro (2190 RON) pentru primele doua module si cea de-a doua transa de 450 Euro (2190 RON) pentru urmatoarele doua module.

 

Formatori curs:

 

Maria Galimzyanova este membru deplin ISST, terapeut avansat de Schema Therapy, Supervizor/Trainer  acreditat – Schema Therapy pentru lucrul Individual, copii – adolescenți și grup. De asemenea, este director de program al curiculumului de schema therapy pentru copii și adolescenți  al Institutului de Schema Therapy din Sankt-Petersburg precum și profesor asociat al departamentului de psihologia dezvoltării la Universitatea din St. Petersburg.

 

Paul Kasyanik este membru deplin ISST, terapeut avansat de Schema Therapy, Supervizor/Trainer acreditat – Schema Therapy pentru lucrul individual, copii – adolescenți și grup. De asemenea, este director training al programului de training și certificare din cadrul Institutului de Schema Therapy din Sankt-Petersburg precum și membru al Comitetului Executiv ISST, coordonator al programului de certificare.

 

DURATĂ CURS – 48 ore de curs desfășurate pe parcursul a 4 module de cate 2 zile

 

Acest eveniment este in curs de acreditare de catre Colegiul Psihologilor din Romania

 

NUMĂR CURSANȚI – max. 40

 

Workshop-ul se adresează în primul rând psihoterapeuților specializați în psihoterapie de familie, psihoterapie cognitiv-comportamentală, psihoterapie contextuală, psihoterapie cognitiv-integrativă și cognitiv-analitică precum și psihologilor clinicieni interesați de terapia centrată pe scheme, . În al doilea rând, se adresează psihoterapeuților care doresc să continue formarea în terapia centrată pe scheme, dincolo de nivelul de bază. Participanții vor avea ocazia să lucreze într-un grup restrâns, parcurgând împreună cu formatorii aspecte didactice și experiențiale de tipul jocului de rol diadic.

 

Cele 48 ore de workshop se vor centra pe modelul de terapia schemelor pentru copii și adolescenți. Cursanții vor învăța cum să identifice modurile schemelor și ciocnirea modurilor și cum să le prezinte clienților copii și adolescenți și părinților lor. De asemenea vor fi prezentate intervenții specifice de terapie a schemelor pentru lucrul cu schimbarea modurilor, în așa fel încât nevoile de bază să fie mai bine îndeplinite. Se va pune accentul pe strategiile de lucru creative și experiențiale. Va fi facilitată explorarea momentelor cheie ale fiecărui stadiu de dezvoltare, efectele pe care le pot avea asupra modurilor și schemelor și ciocnirea de moduri care poate apărea când nevoile părintelui și ale copilului/adolescentului sunt diferite. Workshop-ul va conține prezentări în PowerPoint, înregistrări video, demonstrații ale unor intervenții și oportunități de practică în diade, triade și grupuri mici ce vor beneficia de coaching și discuții.

MODUL 3 –Tehnici de lucru cu părinții și particularități ale relației terapeutice cu aceștia

Focusul acestui modul va fi pe lucrul cu părinții, stabilirea relației terapeutice, a ședințelor separate cu membrii familiei și a celor individuale și lucrul practic cu tehnici specific din terapia schemelor. Exemple video și jocuri de rol în grupuri mici de 2-3 participanți vor asigura consolidarea cunoștințelor dobândite.

Metodele și tehnicile care vor fi exersate sunt:

 • Lucrul cu scaunele pe modurile părintelui;
 • Imageria;
 • Carduri de moduri și scheme;
 • Jurnalul de schemă;
 • Relația terapeutică cu părinții si bunicii: conceptul de reparentare limitata si rescriere a relatiei cu bunicii
 • Evaluarea resurselor și nevoilor parentale, a structurii familiale – utilizarea chestionarelor de evaluare;
 • Psihoeducație și exerciții de lucru în grup cu grupuri de părinți;
 • Strategii de schimbare a schemelor și modurilor utilizate în lucrul cu părinții;
 • Utilizarea feedback-ului modurilor între membrii familiei;
 • Lucrul cu profesorii, îngrijitorii și alții;
 • Capcane ale terapeuților în lucrul cu copiii și părinții;
 • Terapia de grup cu copii și adolescenți.

Acest modul introductiv include multe demonstrații practice, materiale video și exerciții care le va permite participanților să includă conținutul studiat în practica lor curentă.

 

MODUL  4  – Conceptualizarea cazului în terapia schemelor (Exerciții pe propriile cazuri)

Scopul acestui modul este de a aplica pe propriile cazuri, cunoștințele și deprinderile dobândite. După prezentarea unui caz în plen, participanții vor lucra în grupuri mici pentru a construi o conceptualizare de caz și un plan de tratament pentru pacient și familie. În baza tehnicilor terapeutice deja implementate și a rezultatelor obținute se vor discuta problemele apărute și eventuale intervenții. În ultima parte a acestui modul participanții vor învăța cum pot folosi abordarea specifică terapiei schemelor în condițiile conștientizării de sine, a auto-dezvăluirii și a grupurilor de supervizare.

Participanții vor revizui::

 • Demonstrarea și abordarea conceptualizării de caz;
 • Conceptualizarea și planificarea terapiei pentru propriile cazuri;
 • Auto-terapie și supervizare;
 • Raportarea către agențiile de asigurări și a instituțiilor de sănătate și protecție;
 • Terapia prin joc orientată pe moduri;
 • Probleme speciale.

Detalii

Începe:
13/01/2021
Se termină:
28/01/2021
Categorie Eveniment:

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top