Încarc Evenimente

Data: 15.12.2020

Orele: 18:00 – 19:30

Locatie: ZOOM

Plata: gratuit

Facilitator: Oana Cobeanu

 

Oana Cobeanu este membră a echipei Institutului Român de Schema Therapy și coordonatoarea Filialei din Cluj a acestuia, doctor în psihologie, psiholog clinician și psihoterapeut. Din 2017 lucreaza constant sub cupola terapiei centrate pe scheme, având la bază o formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală și o experiență practică de peste zece ani. In ultimii ani s-a specializat în psihoterapia copilului și adolescentului si aceasta a devenit o parte centrală din munca ei curentă.

În luna decembrie, Oana va susține online, webinarul gratuit intitulat Asistența psihologică a copilului adoptat și a familiei sale. Ideea acestui webinar i-a venit în urma documentării pentru un capitol de carte cu aceeași temă, documentare pe parcursul căreia a remarcat necesitatea deschiderii unei conversații mai vizibile și mai sonore legată de nevoile familiilor adoptive, deopotrivă copii și părinți – cu ce obstacole se confruntă aceștia, care le sunt vulnerabilitățile, ce îi ajută/împiedică în procesul de adaptare și atașare și, mai ales, cum pot consilierii și psihoterapeuții să răspundă acestor nevoi?

Webinarul este structurat în jurul acestor întrebări, având ca bază protocolul de terapie ADAPT (Adoption Specific Therapy), publicat în anul 2018 de Asociația Americană de Psihologie (Waterman et al., 2018) și construit specific pentru contextul adopției. Ceea ce Oana îsi propune este să parcurga împreună cu voi pașii acestui protocol, aprofundănd elementele ce diferențiază conținutul terapeutic în contextul adopției și tehnicile terpeutice necesare, inclusiv prin prisma unei conceptualizări specifice terapiei centrate pe scheme.

 

 

Multumim pentru interesul acordat evenimentelor noastre! Datorita numarului mare de inscrieri ne vedem nevoiti sa inchidem posibilitatea de acces. Va promitem ca vom reveni cu astfel de evenimente!

Detalii

Dată:
15/12/2020
Oră:
18:00 - 19:30
Eveniment Category:

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top