Încarc Evenimente

Cum lucrăm cu Modurile Critice Interne în Terapia Schemelor?

Coordonatori curs: Cristina Sterie și Roxana Nicolau

Limba în care se va susține cursul: Română

Data: 17 Septembrie

V-ați lovit constant de situații în practica terapeutică când clienții sunt excesiv de concentrați pe ceilalți și vor, mai degrabă, ca aceștia să se schimbe și nu ei?

Demersul terapeutic s-a blocat adesea într-o mare neajutorare exprimată de client, neajutorare față de care clientul are un răspuns de predare totală?

Au fost situații în când v-ați pierdut în încercările de a explica toxicitatea mesajelor critice exprimate de client și de fiecare dată răspunsul acestuia a fost o loialitate exagerată față de cei ce sunt sursa acestor mesaje?

Dacă vă regăsiți în aceste situații, cel mai probabil acest nou Master Class găzduit de Institutul Român de Schema Therapy, vă poate ajuta!

Despre Coordonatori:

Cristina Sterie este unul din fondatorii și Președintele Institutului Român de Schema Therapy. A absolvit un Master de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale și unul de Managementul Proiectelor Internaționale. Are formări în psihoterapie cognitiv-comportamentală, hipnoză ericksoniană, terapii scurte, EMDR, analiză tranzacțională și psihoterapie sistemică și practică psihoterapie de 15 ani. De asemenea, Cristina are o experiență vastă în lucrul cu grupurile de terapie, dezvoltare personala și suportEa este formator și supervizor atât în terapie cognitiv-comportamentală, psihologie clinică cât și formator și supervizor recunoscut de Societatea Internațională de Schema Therapy

Roxana Nicolau este unul din fondatorii și Vicepreședintele Institutului Român de Schema Therapy. A absolvit un Master de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale. Are o experiență de 15 ani în psihologie clinică și psihoterapie individuală și de cuplu. Roxana este formator și supervizor atât în terapie cognitiv-comportamentală, psihologie clinică cât și formator și supervizor recunoscut de Societatea Internațională de Schema Therapy.

 

Curricula cursului:

 1. Ce sunt Modurile Critice Interne sau Modurile de Părinte – definiție, descriere, diferențe și importanța utilizării termenilor.
  • Istoricul acestui concept în psihoterapie – importanța înțelegerii evoluției istorice și relevanța pentru practica terapeutică actuală.
  • Mesajele toxice ale părinților noștri ca sursă de formare a unui mod de funcționare intern critic disfuncțional.
  • Surse suplimentare de internalizare a mesajelor toxice.
  • Tipuri de Moduri Critice/de Parinte și caracterisitici – cum recunoaștem modurile și care este impactul activării lor raportat la îndeplinirea nevoilor emoționale de bază?
  • Formarea Modurilor Critice Interne și nivele de internalizare.

 

 1. Modalități de intervenție în Terapia Schemelor – combaterea Modurilor Critice Interne raportându-ne la diferite nivele de ierarhie în funcție de nivelul de toxicitate al mesajelor transmise.
  • Adaptarea mesajelor de combatere în funcție de stilul utilizat de persoana de atașament, de regulă părintele. Corelarea stilurilor de parenting cu nivelul de severitate al afectării funcționării clienților. Ce efecte au pe termen lung neglijarea, răsfățul, abuzul de orice tip.
  • Adaptarea scripturilor de combatere a Modurilor Critice Interne în funcție de nivelul de severitate al mesajului toxic internalizat: afectare medie, afectare severă și nivel critic de afectare.
  • Identifică – Etichetează – Scoate în afară – Uită-te la efect!. Repetă ori de câte ori este cazul.
  • Loialitatea față de Criticul Intern și rolul vinovăției ca răspuns în practica terapeutică
  • Utilizarea tehnicilor de dialog de tip: interviul modului, chairwork sau dialog între moduri, imageria, distanțarea emoțională din perspectiva de observator (floating above).

 

 1. Abordarea Modurilor Critice Interne din alte perspective terapeutice și utilitatea adaptării acestor tehnici în terapia schemelor (perspectiva informată de lucrul cu trauma, schimbarea modului din interior).
  • Interviul Părintelui Intern. Reparentarea utilizând o abordare împrumutată din analiza tranzactională. Argumente – de ce avem nevoie să utilizăm astfel de tehnici și în ce situații sunt recomandate: când clienții au un aspect de predare necondiționată în aceste mesaje, când clienții sunt excesiv de concentrați pe ceilalți și așteaptă ca aceștia să se schimbe, când răspunsurile de tip loialitate exagerată sunt constant prezente.

 

DETALII PLATĂ

Prețul standard al acestui curs este de 600 RON.

Pentru cei  care au urmat deja un program de formare în terapia centrată pe scheme sub egida IRST, HOLO, AHPCC se acordă un preț special de 500 RON folosind cuponul: #cursantfidel

Detalii

Dată:
17/09/2021
Oră:
09:00 - 17:00
Price:
lei600.00
Eveniment Category:

Bilete

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Bilete are no longer available

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top