Data: 10.11.2022
Orele: 18:00 – 19:30
Locatie: ZOOM
Plata: gratuit
Formator: asist. univ. dr. Petrișor Țepurlui
Obiective:
- Identificarea populației țintă: Tulburări de personalitate, CPTSD, PTSD, alte tulburări cu risc disociativ;
- Utilitatea conceptelor din schema therapy în relație cu pacientul vulnerabil/ hipersensibil
- Acordarea cu clientul și identificarea strategiei optime de răspuns la oferta relațională a clientului
În cadrul acestui webinar Petrișor își propune să vă prezinte câteva particularități ale intervenției focalizate pe scheme în relație cu clienții care prezintă risc de disociere și care pot trece printr-un proces de retraumatizare atunci când încercăm să reprocesăm amintiri sau evenimente traumatice.
Se va pune accent pe o serie de indicatori de disociere și dezorganizare și se vor furniza câteva modalități simple de ancorare în prezent și reconectare cu sine.
De asemenea, vor fi explicate conceptele de ofertă relațională și așteptare relațională, rolul acestora în dinamica relației terapeutice și modalitatea de identificare a strategiilor terapeutice de reparenting potrivite diferitelor oferte și așteptări relaționale.
Despre formator: Petrișor Țepurlui este psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, cu o experiență terapeutică de peste 20 de ani. Format inițial în Psihoterapie Cognitiv-comportamentală și Hipnoză Clinică, sub îndrumarea doamnei prof. univ. dr. Irina Holdevici, și-a continuat pregătirea cu formări în Psihoterapie Analitică Jungiană, în Hipnoză Ericksoniană, în Psihoterapie Strategică și multe alte cursuri și formări de scurtă durată. Pasiunea pentru Schema Therapy i-a fost trezită de manualul lui Jeffrey Young, descoperit în anul 2008, urmarea naturală fiind aducerea în România a unui formator certificat schema therapy și inițierii, cu ajutorul acestuia, a primei formări certificate internațional în Schema Therapy. În prezent, Petrișor Țepurlui este psihoterapeut certificat internațional în Schema Therapy de nivel avansat, formator și supervizor, fiind preocupat de conexiunile Schema Therapy cu alte orientări din cel de-al treilea val, precum DBT sau ACT.