Încarc Evenimente

Data: 24.11.2020

Orele: 17:00 – 18:30

Locatie: ZOOM

Plata: gratuit

Facilitator: Petrisor Tepurlui

Obiective:

  • Definirea conceptului de neurocepție
  • Evidențierea rolului neurocepției în declanșarea și menținerea schemelor și modurilor
  • Exersarea unor tehnici de descoperire și decondiționare a triggerilor neuroceptivi

În cadrul acestui webinar Petrișor își propune să vă prezinte un concept mai puțin cunoscut și anume neurocepția – acel proces prin care circuite neuronale subcorticale disting în afara conștiinței noastre dacă o situație este sigură, amenințătoare sau cu adevărat periculoasă. Atunci când copilul trăiește într-un mediu sigur, hrănitor, acest sistem autonom, ca un adevărat câine de pază, ne avertizează la apariția unor amenințări reale, obiective. Însă atunci când copilul trăiește într-un mediu deprivant, periculos, instabil sau nesingur (ș.a.), acest sistem se dereglează și începe să declanșeze alarma aleatoriu sau la stimuli asociați cu schemele care se formează atunci – devenind adevărate porți de intrare către iadul creat de criticii interiori și modurile de coping trezite de alarmă.

În măsura în care timpul va permite, vom căuta să exersăm câteva tehnici simple de conștientizare a drumului parcurs de la neurocepție la reacția de coping și la concepția despre realitate, celălalt și noi înșine.

Despre formator: Petrișor Țepurlui este unul din fondatorii Institutului Român de Schema Therapy. Este doctor în psihologie, psihoterapeut cu o experiență terapeutică de peste 20 de ani. Format inițial sub îndrumarea doamnei prof. univ. dr. Irina Holdevici, în psihoterapie cognitiv-comportamentală și hipnoză clinică,  și-a continuat pregătirea cu un master în Psihoterapie Analitică Jungiană, formare în Hipnoză Ericksoniană, în Psihoterapie Strategică și multe alte cursuri și formări de scurtă durată. Pasiunea pentru Schema Therapy i-a fost trezită de manualul lui Jeffrey Young, descoperit în anul 2008, urmarea naturală fiind aducerea în România a unui formator certificat schema therapy și inițierea, cu ajutorul acestuia, a primei formări certificate internațional în Schema Therapy din România. În prezent, Petrișor Țepurlui este psihoterapeut certificat internațional în Schema Therapy de nivel avansat, formator și supervizor, fiind preocupat de conexiunile Schema Therapy cu alte orientări din cel de-al treilea val, precum DBT sau ACT.

Detalii

Dată:
24/11/2021
Oră:
17:00 - 18:30
Price:
Gratuit
Categorie Eveniment:

Bilete

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Bilete are no longer available

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top